Cu cat volumul afacerii tale creste, cu atat creste si volumul datelor care trebuie protejate. De la operarea datelor personale ale lead-urilor tale la distributia stocurilor tale sau management-ul altor asset-uri, datele tale trebuie protejate astfel incat tu sa poti lucra fara sincope generate de vulnerabilitati ale aplicatiilor utilizate.

Ce este o vulnerabilitate intr-o aplicatie?

Denumim vulnerabilitate de aplicatie orice defect sau slabiciune intr-o aplicatie, care poate fi exploatata pentru a compromite securitatea acesteia. Fie ca folosesti aplicatii dezvoltate custom de noi sau de un alt furnizor, fie ca folosesti aplicatii ready-made, o bresa de securitate este mereu posibila (nu probabila). Nedescoperita din timp, aceasta te expune unui atac cibernetic.

Odata gasita de un atacator, aceasta bresa poate fi folosita pentru a executa un atac cibernetic asupra sistemului pe care respectiva aplicatie lucreaza. Un exemplu deosebit de comun sunt injectiile SQL, o tehnica prin care un utilizator rau-intentionat poate "injecta" o comanda SQL intr-o declaratie SQL prin intermediul site-ului tau. SQL este un limbaj utilizat in generarea si administrarea bazelor de date. O astfel de injectie poate cere accesul la diferite campuri sau selectii de campuri din baza ta de date. Ar putea sa para aproape inofensiv, dar ce se intampla daca, de exemplu, ai un magazin online iar, printre altele, baza ta de date contine parole si numere de card?

Alte tipuri de atacuri comune: Cross Site Scripting, LDAP Injection, Cross Site Request Forgery, Insecure Cryptographic Storage etc.

Scanarea software-ului existent pentru detectarea si remedierea unor posibile vulnerabilitati in cod sunt pasi esentiali in protectia datelor si afacerii tale. Pentru ca acest proces sa nu te distraga de la prioritatea numarul 1 – cresterea afacerii si a productivitatii ei - echipa noastra iti sta la dispozitie, oferindu-ti serviciul de audit IT.

Teste de penetrare

Testele de penetrare presupun explorarea vulnerabilitatilor pentru a determina daca accesul neautorizat sau o alta activitate rau intentionata este posibila. In general, aceste teste se fac atat din exteriorul retelei (testare externa) cat si din interiorul retelei (testare interna).

Apeleaza la noi pentru a efectua aceste teste in deplina siguranta. Nu uita: e mai usor sa previi decat sa vindeci. O vulnerabilitate descoperita si "tratata" la timp, te poate tine la o distanta sigura de munca de redresare generata de un sistem compromis.

"Ethical Hacking"

Multe companii din lume folosesc "Ethical Hacking" pentru a descoperi si a elimina bresele de securitate ale sistemelor proprii inainte ca acestea sa produca pagube.

De ce o companie ar plati pe cineva sa aplice tehnici de hacking in propria aplicatie sau in propriul site?

Raspunsul este simplu: pentru a descoperi vulnerabilitatile aplicatiei sau sistemului. Oricare ofiter al legii iti poate confirma ca de cele mai multe ori, pentru a preveni "crima" trebuie sa gandesti ca un "criminal". Multe companii din lume folosesc "Ethical Hacking" pentru a descoperi si a elimina bresele de securitate ale propriilor sisteme inainte ca acestea sa produca pagube.

Securitate pentru site-uri web si baze de date online

Cu cat mai multe informatii sunt disponibile pe web, asigurarea datelor devine tot mai importanta pentru protectia utilizatorilor, respectiv a clientilor tai si, in cele din urma, pentru protectia ta.

Securitatea web necesita solutii superioare de testare, in special din pricina traficului si disponibilitatii acestor aplicatii. Deoarece aplicatiile web trebuie sa fie disponibile 24/7 si sa ofere acces pentru clienti, angajati, furnizor etc, ele sunt adesea veriga slaba in structura de securitate. Diversitatea datelor, a actiunilor intreprinse in aceste aplicatii, precum si faptul ca ele – datele, actiunile – trebuie sa fie in cele mai multe cazuri (re)sincronizate dupa fiecare utilizare, "invita" o diversitate destul de suparatoare de posibile atacuri.

Daca aplicatiile web nu sunt sigure, pagubele produse pot varia de la afisarea defectuoasa sau jenanta a paginilor de web, la pierderi de informatii confidentiale ale clientilor.

Echipa noastra iti va pune la dispozitie metode de testare a securitatii, respectiv de remediere a breselor de securitate foarte eficiente din punct de vedere al rezultatelor, al mentenantei si al preturilor.

Securitate pentru furnizori de hosting

Spre deosebire de alte business-uri, unde posibilitatea unui atac cibernetic creste odata cu dimensiunea afacerii, furnizorii de hosting sunt, in general, mai expusi diferitelor atacuri din pricina diversitatii aplicatiilor instalate pe servere.

Adesea exista probleme speciale de securitate pe care unele companii de hosting nu reusesc sa le abordeze. Este important ca firmele de hosting sa fie proactive si sa detecteze, din timp, eventualele intruziuni si atacuri la care serverele pot fi expuse, inainte ca acestea sa poata face pagube.